Turku

  • Larppaus. Toteuttajana Lounatar.

Tapahtuma-, ohjaus- ja elämyspalveluita tarjoava Lounatar järjestää Miesten vuoro -hankkeessa nuorille miehille larp-harrastuskerhon. Ryhmän ohjaajana toimii yhteisöpedagogi ja yrittäjä Kertto Lehto, jolla on aikaisempaa kokemusta sekä hanketyöskentelystä, että larp -elämysten toteuttamisesta erilaisille ryhmille. Ryhmä pääsee Kertun ohjauksessa suunnittelemaan ja toteuttamaan oman näköisensä larpin: ryhmäläiset päättävät itse, sijoittuuko larp esim. cyberpunk-, postapokalyptiseen- tai fantasiamaailmaan. Ryhmän tärkeimmät tavoitteet ovat larp-tapahtuman toteuttaminen ja hauskan pitäminen.

“Tän ryhmän toiminta tulee puhumaan puolestaan. Larpista voi oppia monia juttua, ei pelkästään pelin tekemistä ja käsikirjoittamista.”- Kerttu

  • Boulder-kiipeily . Toteuttaja Bouldertehdas.

Bouldertehdas järjestää poikaryhmälle mahdollisuuden kokeilla kiipeilyharrasta osana Miesten vuoro -hankkeen toimintaa. Osallistujille järjestetään kiipeilyn peruskurssi, jonka jälkeen harrastusta syvennetään kunkin taitotason mukaan. Ryhmän ohjaajana toimii Aapo Reichardt ja toiminnasta vastaa Olli Manni. Ohjaajilla on kattavaa kokemusta kiipeilyryhmien ohjaamisesta sekä monen vuoden kokemus lajin parista. Kiipeilyssä voi leikin varjolla nostaa kuntoa ja lyhyiden suoritusten lomassa on helppo ajautua sosiaaliseen kanssakäyntiin muiden kiipeilijöiden kanssa. Toiminnan tavoite on, että nuoret pääsevät yhdessä kokeilemaan matalan kynnyksen harrastustoimintaa.

“Olisi hienoa, jos edes joku innostuisi kokeilun jälkeen kiipeilystä. Se voi muuttaa yhden ihmisen elämän aika lailla.” – Olli

  • Kokeiluja. Toteuttaja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Humanistinen ammattikorkeakoulu järjestää kokeilevan toimintaryhmän nuorille miehille. Toiminnan sisällöt muodostuvat ryhmän kiinnostuksen kohteista. Ryhmä aloitettiin yhteisellä ideointikerralla. Aktiviteetteihin lukeutuu monenlainen puuhaa esimerkiksi tasapainoliinalla kävelystä retkeilyyn. Kokeilussa on uudenlaisia omatoimisia harrastuskultuurin lajeja, jotka hyödyntävät mm. julkista kaupunkitilaa. Matkaa kuvataan samalla Go pro -kameralla ja kuvamateriaalista koostetaan lopuksi video. Ryhmän ohjaajana toimii toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Sanna Miettinen.

” Tarkoituksena on luoda ja tehdä yhdessä erilaisia kokeiluja turvallisessa ympäristössä ilman odotuspaineita” – Sanna

Turun toimintakokeilut: